sinterklaasactie 2022

Stichting Bolivia Komité  Geldrop 1973 - 2023Komt de Sint dit jaar ook bij u? Bolivia Komité Geldrop start met de 50ste editie van onze sinterklaasactie.  

 

Wij denken dat met de huidige beleidsregels vanuit de overheid het mogelijk moet zijn om onze jaarlijkse Sinterklaasactie te kunnen laten doorgaan dit jaar voor de 50ste keer. Echter 100% zekerheid hebben we op dit moment nog niet. Alles kan nog veranderen en de beleidsmaatregelen van de overheid kunnen dus ook nu weer “roet in ons eten gooien”. Echter hebben wij nu wel een keuze gemaakt en hebben we alle voorbereidingen opgestart. 

 

Het lijkt nog  ver weg maar misschien is het, in verband met de steeds groter wordende belangstelling, toch verstandig om u nu al eens af te vragen of het niet gezellig zou zijn om alvast een bezoek van de Sint vast te leggen.

 

Tarieven:

Voor een standaard huisbezoekje in Geldrop (kleine 25 min) € 44,- in de direct omliggende plaatsen € 52,-. Stichtingen en verenigen vragen wij € 110,-  per 50 min in Geldrop resp. € 125,- in de direct omliggende plaatsen. Bedrijven vragen wij  € 200,- voor de eerste 50 min in Geldrop resp. € 220,- in de direct omliggende plaatsen. 

 

Alléén in Geldrop kan men ook een bezoek van alléén 2 Pieten aanvragen voor € 27,- per bezoekje van 15 minuten.

 

Voor scholen en specials of andere informatie over boeken en tarieven: Benader Joke via "De Sint bij u thuis" of 06 41677195 (a.u.b. tussen 13:00 en 15:00 uur of tussen 19:30 en 21:30 uur).

 

Wij hopen op een zo ‘normaal’ mogelijk actie, maar wel met de volgende aandachtspunten:

1.    Wij vragen al onze vrijwilligers om zich af te melden indien zij corona-achtige verschijnselen hebben of positief daarop zijn getest. Zo kunnen onze klanten en onze vrijwilligers onderling vertrouwen op een zo veilig mogelijke situatie voordat ze bij elkaar in de auto stappen/jou bezoeken. 

2.  Als (minimaal) één van de vrijwilligers in de auto het op prijs stelt dan zullen alle personen in de auto een -door Bolivia Komité beschikbaar gesteld- mondkapje dragen.

3.    Wij zorgen als comité natuurlijk ook voor de overige hygiëne-maatregelen (ontsmettingsvloeistof, eenmalig gebruik van sponsjes, papieren handdoeken, ..) op onze thuislocatie.

4.    Het beleid vanuit de overheid zullen wij te allen tijde respecteren en volgen.

Wij vragen aan onze klanten om geen potentieel besmette personen aan het Sinterklaasbezoek te laten deelnemen. Bij voorkeur dus gevaccineerd, hersteld danwel negatief getest. Echter zullen wij dit niet controleren en rekenen we erop dat personen met corona(-achtige klachten) niet zullen deelnemen aan het feest en zo elkaar en onze vrijwilligers niet in gevaar Brengen.

 

Tot slot: Er is de laatste jaren nogal veel discussie geweest over hoe zwarte Piet er uit zou moeten zien. In het verleden hebben wij ons steeds traditioneel opgesteld, wij hebben nooit enige racistische bedoeling gehad en hebben ook al in een vroeg stadium afscheid genomen van oorringen e.d. voor de Pieten. Toch verschuift de landelijke trend naar niet-egaal zwart of donkerbruin geschminkte Pieten en hebben wij besloten om vanaf nu uitsluitend roetveeg-Pieten mee te sturen.