sinterklaasactie 2021


Komt de Sint dit jaar ook bij u? Na 1 jaar van afwezigheid, de Sinterklaasactie 2020 van het Geldropse Bolivia Komité kon wegens corona helaas niet doorgaan. Ook kregen wij geen vergunning voor een Drive-In. 

 

Wij denken dat met de huidige beleidsregels vanuit de overheid het mogelijk moet zijn om onze jaarlijkse Sinterklaasactie te kunnen laten doorgaan. Echter 100% zekerheid hebben we op dit moment nog niet. Alles kan nog veranderen en de beleidsmaatregelen van de overheid kunnen dus ook nu weer “roet in ons eten gooien”. Echter hebben wij nu wel een keuze gemaakt en hebben we alle voorbereidingen opgestart. 

 

Het lijkt nog  ver weg maar misschien is het, in verband met de steeds groter wordende belangstelling, toch verstandig om u nu al eens af te vragen of het niet gezellig zou zijn om alvast een bezoek van de Sint vast te leggen

 

Voor meer informatie over boeken: Benader Suzanne of Mariëlle via "De Sint bij u thuis" of 06 41677195 (a.u.b. tussen 20:30 en 22:30 uur).

 

Wij hopen op een zo ‘normaal’ mogelijk actie, maar wel met de volgende aandachtspunten:

1.    Alle vrijwilligers tonen op elke deelname-dag een positieve QR-code. We zullen daar natuurlijk wel vertrouwelijk mee omgaan. Zo kunnen onze klanten en onze vrijwilligers onderling vertrouwen op een zo veilig mogelijke situatie voordat ze bij elkaar in de auto stappen/u bezoeken. Als (minimaal) één van de vrijwilligers in de auto het op prijs stelt dan zullen alle personen in de auto een -door Bolivia Komité beschikbaar gesteld- mondkapje dragen.

2.    Wij zorgen als comité natuurlijk ook voor de overige hygiëne-maatregelen (ontsmettingsvloeistof, eenmalig gebruik van sponsjes, papieren handdoeken, ..) op onze thuislocatie.

3.    Het beleid vanuit de overheid zullen wij te allen tijde respecteren en volgen.

Wij vragen aan onze klanten om geen potentieel besmette personen aan het Sinterklaasbezoek te laten deelnemen. Bij voorkeur dus gevaccineerd, hersteld danwel negatief getest. Echter zullen wij dit niet controleren en rekenen we erop dat personen met corona(-achtige klachten) niet zullen deelnemen aan het feest en zo elkaar en onze vrijwilligers niet in gevaar brengen.

 

Tot slot: Er is de laatste jaren nogal veel discussie geweest over hoe Zwarte Piet er uit zou moeten zien. In het verleden hebben wij ons steeds traditioneel opgesteld, wij hebben nooit enige racistische bedoeling gehad en hebben ook al in een vroeg stadium afscheid genomen van oorringen e.d. voor de Pieten. Toch verschuift de landelijke trend naar niet-egaal zwart of donkerbruin geschminkte Pieten en hebben wij besloten om vanaf nu uitsluitend roetveeg-Pieten mee te sturen.